Verdachte 'Jaagpadmoord' blijft langer vastzitten

De 26-jarige Stadjer die ruim twee weken geleden werd aangehouden voor de dood van Hidde Bergman (27), blijft een maand langer vastzitten.

Dat laat het Openbaar Ministerie weten naar aanleiding van een besluit van de raadkamer. De verdachte kan hierna nog twee keer dertig dagen vastgehouden worden voor de zaak op zitting komt. Het OM doet geen uitspraken over wat precies de reden is hem langer vast te houden.

Na deze eerste dertig dagen wordt gekeken of het onderzoek naar verwachting verloopt of dat dingen aangepast moeten worden.

Neergestoken

Bergman werd tijdens het hardlopen aan het Jaagpad op 14 mei neergestoken. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De verdachte, een verward ogende lichtgetinte man, vluchtte richting Selwerd en Paddepoel.

Onrust onder studenten

De zaak kon rekenen op grote belangstelling. Zijn compositietekening werd getoond in Opsporing Verzocht. Niet in de laatste plaats omdat er nog zoveel vraagtekens waren: waarom werd Hidde neergestoken? Was hij een willekeurig slachtoffer? Het feit dat een aanhouding uitbleef de eerste weken, zorgde voor onrust bij de onderwijsinstellingen op het Zerniketerrein.

Met name de studentensportclubs rondom het Blauwborgje namen maatregelen. Zo riepen ze hun leden op om niet meer alleen te fietsen en om langs verlichte wegen te rijden. De arrestatie zorgde voor grote opluchting.

Onopvallend type

De verdachte woonde in een studentencomplex aan de Soniusgang, een smal doodlopend zijstraatje van het Damsterdiep. Medebewoners reageerden geschokt op de aanhouding. Ze omschrijven de verdachte als iemand die ze verder niet kenden, maar die geregeld om sigaretten vroeg. Ook zeggen ze hem niet te herkennen van de compositietekening.

Wanneer de man eventueel voor moet komen, is niet bekend.

Lees ook:

- Omwonenden geschrokken van aanhouding verdachte Jaagpadmoord
- 26-jarige Groninger opgepakt als verdachte van Jaagpadmoord

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws