Klagende buurman trekt aan het kortste eind in reuzenradzaak

De klagende buurman die last heeft van verlichte reuzenraden die gebouwd worden bij het bedrijf van zijn buren, heeft ongelijk gekregen bij de Raad van State.

Volgens de Raad heeft de inwoner van Overschild te weinig last van de verlichte reuzenraden op het bedrijfsterrein van Lamberink BV aan de Graauwedijk om de gemeente Midden-Groningen te dwingen daar tegen op te treden.

De Raad van State wijst om die reden alle bezwaren van de man van de hand. Die zal de verlichte installaties bij de reuzenradbouwer moeten dulden, zo blijkt uit de definitieve uitspraak.

Niet overheersend

De Raad is van oordeel dat de man te ver weg woont van Lamberinks bedrijfsterrein: 1,9 kilometer. Hoewel de raden tussen de 33 en 45 meter hoog zijn, zijn ze volgens de Raad op bijna twee kilometer afstand niet erg overheersend meer.

De Raad stelt verder dat de verlichting van de reuzenraden slechts gedurende beperkte perioden in het jaar wordt getest, waardoor de klager er onmogelijk elke avond dat hij bij zijn kapschuur zit last van kan hebben.

Verbouw woning

Verder vindt de Raad van State het plan van de man om zijn woning te verbouwen waarna hij ook vanuit huis zicht krijgt op Lamberinks bedrijfsterrein geen reden om de gemeente te dwingen handhavend op te treden. Kortom: hij kan beter aan de andere kant van zijn schuur gaan zitten.

Lees ook:

- Omwonende ergert zich groen en geel aan lampjes reuzenrad
- 'Reuzenradsoap' krijgt nieuw hoofdstuk bij Raad van State

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken SCHILDWOLDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws