Winsumer krijgt werkstraf voor aanslagen met vuurwerkbom

Voor het tot ontploffing brengen van vuurwerkbommen aan een woning is een 22-jarige man uit Winsum veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden. Hiervan zijn twaalf maanden voorwaardelijk. Daarnaast is de man een werkstraf van 180 uur opgelegd.

De man plakte in december tot twee keer toe een illegaal stuk vuurwerk, een cobra, op de ruit van een woning in Winsum. Hij gebruikte daarbij een deodorantbusje. Het vuurwerk liet hij ontploffen. Door het deodorantbusje was de knal nog heviger. 

Gebroken relatie

Hij deed dit naar eigen zeggen om een gebroken relatie te wreken. Het slachtoffer woonde in die woning. De rechter hield rekening met de persoonlijkheidsstoornissen die de man heeft. Hij kan daardoor de gevolgen van zijn daden niet goed overzien.

Daarnaast hield de rechter er rekening mee dat de man op dit moment door de reclassering wordt begeleid. En dit gaat goed. Hij heeft zijn leven op de rails. Om die reden koos de rechtbank niet voor de geëiste straf van de officier van justitie: anderhalf jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk.

Niet meer de gevangenis in

De rechter koos voor een lange voorwaardelijke straf, aangevuld met een werkstraf. De man hoeft niet meer de gevangenis is, omdat hij het onvoorwaardelijke deel in voorarrest heeft uitgezeten. 

Lees ook:

- Onbeantwoorde liefde leidde tot twee vuurwerkbommen in Winsum

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken WINSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws