Vuur in Partyclub Swingers Dream is gedoofd

Bij Partyclub Swingers Dream in Waterhuizen is woensdagavond even na 22.30 uur brand uitgebroken. Even voor 0:30 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Het nablussen duurde tot donderdagochtend.

'De vuurhaard is lastig te bereiken, dat vergt tijd', zei een woordvoerder van de brandweer rond zeven uur, kort voordat de vlammen definitief gedoofd waren.

Er komt in de loop van donderdagochtend nog een kraan, die de dakplaten van het pand lostrekt. 'Mogelijk dat er dan toch weer een vuurtje oplaait. Dan komen we terug om dat te doven.'

Het pand kan als verloren worden beschouwd. De politie is een onderzoek naar de oorzaak van de brand gestart en vraagt getuigen die mogelijk informatie hebben op zich te melden.

Huizen ontruimd

Tijdens de brand zijn de achterliggende huizen ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in Van der Valk Westerbroek. De huizen liepen geen gevaar. Vanwege de mogelijke uitbreiding naar andere panden waren er meerdere brandweerkorpsen ter plaatse.

De brandweer heeft de Winschoterweg en de Rijksweg West afgesloten vanwege brandslangen over de weg. De wegen zullen gesloten blijven zo lang de brandweer nog aan het nablussen is.

Er zijn geen slachtoffers gevallen. Volgens de website van de club waren er woensdagavond geen activiteiten. Wel was er woensdagmiddag nog een sexparty. Dat feest zou om 17.00 uur afgelopen zijn.

Bommeldingen

In 2015 waren er bommeldingen bij het pand in Waterhuizen. Dat bleek later loos alarm te zijn.

Lees ook:

- Seksclubs ontruimd na bommeldingen

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand WATERHUIZEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws