Platform Storm is 'verbijsterd' over aanhouding Jan Nieboer

Er zitten nog twee verdachten vast in de windmolenzaak
Er zitten nog twee verdachten vast in de windmolenzaak © RTV Noord
Platform Storm heeft voor het eerst gereageerd op de aanhouding van hun woordvoerder Jan Nieboer, die samen met Jan H. nog altijd vastzit op verdenking van betrokkenheid bij bedreigingen rond de komst van windmolens.
'We hebben met verbijstering kennis genomen van de arrestatie', schrijft de organisatie in een woensdagavond verstuurde nieuwsbrief.

Afstand nemen

Platform Storm benadrukt opnieuw afstand te nemen van dit soort acties, maar stelt ook dat Nieboer en H. onschuldig zijn tot het tegendeel is bewezen.
De actiegroep zegt begrip te hebben voor de gevoelens van onmacht en woede die leven bij de bevolking en wil doorgaan met het verzet. Samen met andere actiegroepen gaat Platform Storm onderzoeken of een gang naar naar het Europese hof van Justitie zin heeft.

Nederland wakker schudden

Platform Storm meldt ook dat het een korte film wil laten maken 'om Nederland en de regering wakker te schudden'.
'Wij willen vanuit Drenthe en Groningen een statement maken niet alleen in woord maar vooral ook in beeld, want beelden komen vaak sterker bij de mensen binnen. De trailer moet inspelen op het gevoel maar ook op de herkenning bij de kijkers', aldus Platform Storm.