Wielermeerdaagse wil vijftig jaar worden

De Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier zit in de lift. Vorig jaar waren er vier etappes, in de komende editie wordt er in vijf dorpen gekoerst.

Noordhorn en Leek keren terug op de kalender. Peize is afgehaakt en dat was onder andere de aanleiding om het wielerevenement eens goed onder de loep te nemen. Er kwam een nieuw bestuur waar nu ook de organisatiecomités van elk dorp deel van uitmaken.

Neuzen dezelfde kant op

'Het was belangrijk om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Er moest eenheid ontstaan. Dat had wel even wat aandacht nodig', zegt voorzitter Hindrik Aalders. Hij is de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur.

De nieuwbakken preses hoopt dat daarmee de basis is gelegd voor de komende jaren. 'We willen de vijftigste Wielermeerdaagse halen', zegt hij vol vertrouwen aan de vooravond van de 35ste editie. Veel zal afhangen van de manier waarop de 'rondjes rond de kerk' worden ingericht.

Randprogramma

'We moeten er eerst voor zorgen dat er leuke wedstrijden worden georganiseerd. Daarnaast is het randprogramma belangrijk. Ik neem Leek als voorbeeld. Daar hebben ze bijna de hele middenstand in de benen gekregen om rondom het evenement heel veel te organiseren voor een breed publiek.'

'De hele sfeer is belangrijk om mensen te trekken', vervolgt Aalders. 'Ook moeten de rondjes niet al te lang zijn.'

Nieuwe aanpak

De nieuwe aanpak lijkt nu al effect te sorteren: er staan nu 130 renners op de deelnemerslijst bij de mannen. Het peloton bij de vrouwen telt momenteel ruim vijftig rensters. En dat is ook precies wat Aalders zich voorstelt voor de komende jaren.

Graag terugkomen

'We willen vooral de renners en rensters uit de drie noordelijke provincies iets kunnen bieden. Ik hoop dat ze na afloop zeggen dat ze graag terugkomen.'

De 35ste editie van de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier wordt gereden in Nieuw Roden (1 juli), Zevenhuizen (3 juli), Noordhorn (4 juli), Leek (5 juli) en De Wilp (6 juli).

Lees ook:

- Wielermeerdaagse verwelkomt Noordhorn
- Leek keert terug in de Wielermeerdaagse

Meer over dit onderwerp:
sport NOORDHORN
Deel dit artikel:

Recent nieuws