Aanwonende windmolenroute geïrriteerd over gebrekkige communicatie

Het aanpassen van rotondes en wegen voor de komst van het windmolentransport kan niet bij iedereen op goedkeuring rekenen. Omwonende Lammert Moes uit Nieuw-Buinen is teleurgesteld dat hij en zijn buurtgenoten nergens over zijn geïnformeerd.
Moes woont pal aan de rotonde die de kruising betekent tussen de Drentse Mondenweg en het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen. Hij is niet geïnformeerd over de aanpassingen van de rotonde en dat zorgt voor irritatie.

'Een beetje jammer'

'Dit is onaangekondigd', zegt hij. 'En dit kan dus zomaar gebeuren. Als wij als omwonenden de rotonde een beetje versieren tijdens een groot voetbalevenement wordt de volgende dag alles weer weggehaald, en dit kan zomaar. Een beetje jammer dat alles zo moet gaan.'
Moes zegt dat hij en andere omwonenden graag geïnformeerd hadden willen worden.
'De informatie naar ons toe is minimaal geweest. Het stoort ons vooral dat we niet weten waar we aan toe zijn. Het gebeurt allemaal een beetje stiekem. De mensen rondom de windmolens zijn bang voor acties, maar ze hadden ons als direct omwonenden zeker kunnen informeren.'

Niet gelukkig

Woordvoerder Elzo Springer van windpark Drentse Monden Oostermoer zegt niet gelukkig te zijn met de situatie.
'Het transport ligt eigenlijk op het bordje van Nordex en de provincie', geeft hij aan. 'We evalueren de communicatie, want die moet nog beter gestroomlijnd worden.'
Springer erkent dat het beter is als omwonenden een persoonlijke brief krijgen, maar geeft ook aan dat het moeilijk is de grens te bepalen wie er wel of niet benaderd moeten worden.

Rijplaten

Overigens zijn de werkzaamheden langs de N34 bij Gieten en Gasselte in volle gang. Bij de rotonde in Gieten worden rijplaten aangelegd. Dat gebeurt  bij de kruising tussen de N33 en N34 waar het verkeer vanaf Assen komt.
Ook bij de afslag Gasselte wordt inmiddels gewerkt. De wegenbouwers hebben de opdracht gekregen dat de aanpassingen zaterdag klaar moeten zijn.
Wanneer de vrachtwagens met de onderdelen gaan rijden is nog onduidelijk.