FC Groningen met dubbele cijfers langs DVC Appingedam

FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 0-10 van DVC Appingedam gewonnen.

Vanwege het 100-jarig amateurvoetbal in Appingedam kwam het team van Danny Buijs op bezoek op het Burgemeester Wellemansportpark.

Voor FC Groningen was het de tweede oefenwedstrijd van de oefencampagne. Vrijdag werd met 0-15 gewonnen van V.V. Sellingen.

1200 toeschouwers

DVC, komend seizoen uitkomend in de vierde klasse, had het sportpark er prachtig bijliggen. Op de mooie oude tribune zaten tijdens de wedstrijd zo'n 400 toeschouwers.

Ondanks de hitte wisten er in totaal nog zo'n 1200 mensen hun weg naar het sportpark te vinden.

Warmte

De spelers hadden het meeste last van de warmte en dat was te merken in het tempo. Het eerste doelpunt viel wel al na een minuut door een goal van Thijs Dallinga. Hij scoorde voor de rust nog een hattrick en kan nu al zeven doelpunten noteren in de voorbereiding.

De mooiste goal voor de pauze was van Ajdin Hrustic, met een mooie krul vanaf de rand zestienmeter geschoten.

Hoogtepunt voor rust kwam op naam van DVC-speler Danny de Vries. Hij zette Ko Itakura netjes opzij en lobde de bal keurig over doelman Jan Hoekstra. Helaas voor De Vries belandde zijn bal op het dak van de goal.

Tweede helft

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Groningen vaak de bal, zoekend naar mogelijkheden.

Dankzij goals van Romano Postema, Joel van Kaam, Ramon Pascal Lundqvist en Kaj Sierhuis haalde Groningen toch nog de dubbele cijfers en eindigde het uiteindelijk in 0-10.

Lees ook:

- FC Groningen begint oefencampagne met flinke zege

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws