Wat Aans presenteert eerste album genaamd 'Grunnegs Hoop'

Wia Buze en Wat Aans treden op
Wia Buze en Wat Aans treden op © RTV Noord / Joyce Kranenborg
De rappers Teun Heuvel en Rik Baptist, beter bekend als het duo Wat Aans, hebben zaterdagavond hun eerste album gepresenteerd.
De rapformatie vierde vorig jaar het tienjarig bestaan. Maar na elf jaar rappen is de release van het eerste album: 'Grunnegs Hoop', dat onder andere een samenwerking met Wia Buze bevat.
Vorige week werd het eerste lied op het album gepresenteerd. De videoclip van het nummer 'Ik ben een G' is een samenwerking tussen de rapgroep en Grunnen TV.

Wia Buze

De samenwerking op het album met Wia Buze is tot stand gekomen door een idee van Niiwino Geertsema.
De RTV Noord-presentator dacht in goed gezelschap en een biertje op de bar aan Ali B. en zijn programma 'Op volle toeren' waarin Ali B. een link legt tussen evergreens van bekende Nederlandse artiesten en huidige jonge talentvolle rappers. Het resultaat: 'Grunnegs Hoop'.
Het nummer gaat over de Groningse hoop over de aardbevingsproblematiek en de Grunneger toal. 'Gewoon Kop der Veur zeg mor', zei rapper Teun Heuvel eerder al bij Noord Vandaag aan tafel.
Wia Buze is op dit moment herstellende van een operatie. Ze verzorgt geen optredens tot na de zomer, maar voor deze albumpresentatie maakte de 'Aretha Franklin van Ziel', een uitzondering.

Grunnegs Hoop op cassettebandje

Het album is gepresenteerd als cassettebandje met USB-stick. Op het album staat onder andere de samenwerking met Wia Buze: Grunnegs Hoop, Roelfina, Ik ben een G en Woaromdatten?