Burgemeester wil oplossing voor voortdurende storingen Eelwerderbrug bij Appingedam

De problemen rondom de Eelwerderbrug over de N33 bij Appingedam moeten voor eens en voor altijd worden opgelost. Dat zegt waarnemend burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Appingedam.

Zaterdag stonden de slagbomen van de Eelwerderbrug urenlang naar beneden. De brug over het Eemskanaal kampt vrijwel wekelijks met technische storingen.

Liever een aquaduct

'Het lijkt me evident dat er wat moet gebeuren', zegt Hiemstra. 'Dit is een belangrijke doorgangsweg naar de Eemshaven en Delfzijl. Je wil niet dat een brug in een 100-kilometerweg om de haverklap storing heeft.'

Het liefst ziet de burgemeester dat er een aquaduct komt op de plek van de brug. 'Maar dat is niet van vandaag op morgen geregeld.' Hij vindt dat er tot die tijd een oplossing moet komen.

Overleg met Rijkswaterstaat

De gemeente overlegt regelmatig met Rijkswaterstaat, de eigenaar van de brug. Dan gaat het met name over de verdubbeling van de N33. De Eelwerderbrug valt net buiten die plannen. 'Het lijkt me zinnig om hier een specifiek overleg over te starten', zegt Hiemstra.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten de hoeveelheid storingen vervelend te vinden. Er wordt onderzocht of de verschillende storingen verband met elkaar houden.

Lees ook:

- Eelwerderbrug had storing: N33 weer open
- Eelwerderbrug doet het weer; meeste bruggen weer bediend
- Storing in brug bij Appingedam over Eemskanaal

Meer over dit onderwerp:
N33 APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws