Kruiswijk maakt eerste stappen in trainersvak

Appingedam vierde zaterdag een eeuw lang voetbal. Er werd een jubileumwedstrijd gespeeld tegen FC Groningen. Natuurlijk was Arnold Kruiswijk erbij.

De verdediger die in Appingedam opgroeide, was uitgenodigd om symbolisch de aftrap te verrichten. De bal raakte hij niet aan op de middenstip, maar hij liep er wel mee het veld op.

'Ik vind het leuk dat ik hiervoor gevraagd word. Het zijn kleine dingen, maar het is wel leuk om even het veld op te lopen', vertelt hij terwijl de wedstrijd gaande is. Ze zijn hem duidelijk nog niet vergeten. Hij schudt een aantal handen en haalt herinneringen op.

'Ik vond voetballen geweldig'

Als zesjarig jochie stond Kruiswijk op het veld waar de karakteristieke tribune nog steeds een plek heeft. 'Ik vond het geweldig om te voetballen met vriendjes. Ik woonde vlak achter het voetbalveld, dus het was vooral lekker voetballen en lekker spelen.' 

De voetbalcarrière van de verdediger zit er deze zomer op. 1 juli stopt de verbintenis met zijn laatste club Vitesse. Hij belandde er via FC Groningen, Heerenveen en Anderlecht. Een mooi rijtje.

In de voetsporen van Kruiswijk

Joël van Kaam hoopt in de voetsporen van Kruiswijk te treden. De 17-jarige aanvaller begon ook met voetballen bij Appingedam en speelde zaterdag zijn eerste minuten in het eerste van FC Groningen. Hij pikte ook nog een doelpuntje mee.

'Arnold heeft een mooie carriere gehad. Misschien dat ik nog een stapje hoger kan. Eerst maar eens zien of ik in het eerste kan komen.' zegt de jeugdinternational.

Terug als trainer

Kruiswijk is inmiddels terug bij FC Groningen. Voorzichtig zet hij de eerste stappen in het trainersvak als assistent bij het onder-15 team. Voorlopig zal dat ook het enige zijn. 'Zelf voetballen laat ik nu even links liggen. Het zou mooi zijn als we een aantal jonge jongens kunnen laten doorstromen naar het eerste.'

Lees ook:

- FC Groningen met dubbele cijfers langs DVC Appingedam

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws