Komt Glenn Bijl nog naar FC Groningen of niet?

De transfersoap van Knoalster Glenn Bijl van FC Emmen naar FC Groningen heeft er een nieuw hoofdstuk bijgekregen.

Het 'kamp' Bijl, met zaakwaarnemer Eslik Mesut, zat maandagavond in Zeist tegenover de beleidsbepalers van FC Emmen laat RTV Drenthe weten.

Mesut hoopt via de arbitragecommissie een transfer van Bijl naar FC Groningen, zijn oude club, af te dwingen.

Gelimiteerde transfer

Volgens de zaakwaarnemer houdt FC Emmen zich niet aan het contract van Bijl, waarin staat dat de 23-jarige verdediger voor een gelimiteerde som van 335.000 euro mag vertrekken ondanks dat de speler nog vastligt tot de zomer van 2022.

De Drentse club stelt op haar beurt dat deze limiet niet geldt voor FC Groningen. Bijl mag volgens FC Emmen alleen voor het gelimiteerde bedrag naar een Nederlandse club met een begroting van minder dan 20 miljoen euro. FC Groningen heeft een begroting van negentien miljoen euro, maar FC Emmen betwist dat en gaat niet akkoord met het bod van de Groningers.

Begroting FC Groningen

Toch kwam FC Groningen tot nu toe nog niet met bewijzen van die begroting. Overigens hoeft die club dat, in deze zaak, ook niet meer te doen.

Naast het feit dat Bijl graag bij zijn oude club wil spelen, vindt het 'kamp' Bijl ook dat hij zich sportief kan verbeteren.

Tot woensdag de tijd

De arbitragecommissie heeft beide partijen tot woensdag 12.00 uur de tijd gegeven om er alsnog uit te komen. Zo niet, dan volgt uiterlijk vrijdag een uitspraak.

Lees ook:

- Stilte bij FC Groningen en FC Emmen over impasse

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen EMMEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws