Taakstraf en een half jaar voorwaardelijke celstraf geëist voor mishandeling

© Flickr/Feans (Creative Commons )
Een 35-jarige man uit Woldendorp krijgt mogelijk een taakstraf van 240 uur voor mishandeling en voor een poging tot zware mishandelingen. Daarnaast eist het Openbaar Ministerie een half jaar voorwaardelijk cel.
De mishandelingen gebeurden tussen begin september en december vorig jaar in Appingedam, waar het vrouwelijke slachtoffer toen woonde. Zij was de ex-vriendin van de Woldendorper.

Haren trekken, vinger breken

De man zou haar meerdere malen tegen het hoofd hebben geslagen, haar aan haar haren hebben getrokken en haar bij de keel hebben gepakt. Ook zou de man haar vinger hebben gebroken, waaraan ze moest worden geopereerd.
Getuigen zagen de vrouw regelmatig met blauwe plekken.

Ontkenning

De vrouw claimt 2.300 euro voor de schade die zij door de mishandelingen opliep. De schadeclaim moet worden toegewezen, vindt de officier. De Woldendorper ontkent bij hoog en laag de mishandelingen.  
De verdachte is vanaf 2000 vaker veroordeeld geweest voor geweldsmisdrijven en voor drugsbezit. Tijdens een proeftijd van drie jaar moet de man zich laten behandelen en moet hij zich melden bij de reclassering.
De uitspraak is over twee weken.