College Stad: nog twee plekken in beeld voor nieuwe Oosterpoort

De nieuwe muziektempel die de huidige Oosterpoort in Stad vervangt, komt als het aan het college ligt in elk geval niet op de huidige plek. Er zijn nog twee locaties in beeld.

De locaties die nog in beeld zijn, zijn de Vrydemalaan in het Ebbingekwartier en de zuidkant van het stationsgebied. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de Groningse gemeenteraad.

Naast de huidige locatie is ook de noordkant van het stationsgebied afgevallen.

Onderzoek

Er wordt nu onderzoek gedaan naar de locaties en de kosten. De verwachting is dat het in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar is. De raad moet vervolgens de knoop doorhakken en besluiten of het de portemonnee wil trekken. Op de achtergrond speelt mee dat de gemeente afstevent op een miljoenentekort in 2022.

'Het gaat om een heel groot bedrag en de gemeente heeft al tekorten. Tegelijkertijd moet je ook zorgen dat de stad niet blijft stilstaan. Daarom moet je dit onderzoek wel doen. We moeten doorgaan met het maken van plannen', zegt wethouder Paul de Rook.

'Beide locaties hebben heel grote voordelen, maar ook nadelen', stelt De Rook. 'Welke locatie het meest kansrijk is, zal echt uit dat onderzoek moeten blijken.'

Kosten onderhoud

In de zomer van 2017 werd bekend dat het huidige gebouw binnen tien jaar gesloopt zou worden, omdat de gemeente te veel geld kwijt is aan de onderhoudskosten.

Lees ook:

- Binnentuin Oosterpoort overkapt; nadenken over nieuwe Oosterpoort begint
- Nieuwe muziektempel moet 'wereldsterren' naar Groningen trekken (juli 2018)
- Kritiek en begrip in eerste reacties op sloop Oosterpoort (juli 2017)

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad kunst_en_cultuur GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws