Zwembad Tropiqua opent vernieuwd buitenterrein

Het vernieuwde buitenterrein van zwembad Tropiqua in Veendam is geopend. Het buitenbad heeft er een aantal nieuwe attracties bij: klimtoestellen, een luchtkussen, een klimpaal en een kiosk.
Volgens bedrijfsleider Joanne Boonstra was de renovatie nodig. 'Nu is het zwembad ook weer aantrekkelijk voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar'.

Interactieve wand

Ook het binnenbad moet voor kinderen met een zwemdiploma nu een stuk leuker zijn, bijvoorbeeld door middel van een interactieve wand. 'Het is nu net alsof je in een tropisch gebied rondloopt', zegt wethouder Henk Jan Schmaal, die de opening verrichtte.
Hij benadrukt de sterke regionale functie van het subtropisch zwembad. 'Er komen hier zo'n 270.000 bezoekers per jaar. Het is op Zwemkasteel Landgoed Nienoord in Leek en Kardinge na de meest toeristische zwemattractie van Groningen.'

Regiofunctie

'Kinderen vinden het fantastisch hier', aldus Schmaal. 'Door de nieuwe toestellen en features wordt die belangrijke regiofunctie versterkt. Bezoekers komen overal vandaan; Friesland, Drenthe, Groningen. En dat moet in de toekomst ook zo blijven'.