Lycurgus haalt jongen 'met lef' uit Frankrijk

Lycurgus heeft de 18-jarige jeugdinternational Bennie Tuinstra aangetrokken. Hij komt over van het Franse Tourcoing, waar hij vorige zomer naar toe ging.

De passer-loper tekende daar een tweejarig contract, maar heeft dat laten ontbinden. Volgens coach Arjan Taaij zat hij daar niet helemaal op z'n plek.

'De volleybalwereld buiten Nederland lijkt soms rooskleuriger dan je denkt. Zeker als je zo jong bent.'

Contract ontbonden

Lycurgus deed vorige zomer al een poging Tuinstra van Talentteam Papendal naar Groningen te halen, maar moest het afleggen tegen de vele interesse vanuit het buitenland.

'We hebben wel altijd contact gehouden', aldus Taaij. 'Maar we konden en wilden geen afkoopsom betalen, dus hij moest er eerst uitkomen met Tourcoing.'

Toen Tuinstra er in slaagde zijn contract te laten ontbinden, sloeg Lycurgus toe.

Talentvol

Volgens Taaij is Tuinstra zeer talentvol. 'Met lef in zijn spel en in zijn uitstraling. Hij kan van grote waarde worden voor ons en het Nederlands volleybal. Maar hij moet ook nog veel leren, hoor', tempert de coach de verwachtingen enigszins.

Tuinstra is aanvoerder van Jong Oranje, dat vorige zomer op het EK vierde werd. In Frankrijk startte hij geregeld in de basis en kwam ook op Europees niveau voor Tourcoing uit. De jeugdinternational tekent een contract voor één jaar in Groningen.

Taaij heeft de selectie nu rond, maar hij maakt nog een uitzondering voor een buitenkansje op de middenpositie.

Meer over dit onderwerp:
sport lycurgus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws