NCG kijkt of CVW-medewerkers plek kunnen krijgen in nieuwe organisatie

© Jos Schuurman / FPS
De kans bestaat dat medewerkers van het Centrum Veilig Wonen onderdak krijgen bij de Nationaal Coördinator Groningen.
Dat zegt NCG-directeur Peter Spijkerman in reactie op het einde van het CVW.
Het Centrum Veilig Wonen houdt op 31 december 2019 op te bestaan. De overheid verlengt het contract met het CVW niet, omdat er straks nog maar één uitvoeringsorganisatie moet zijn voor de versterking van huizen in het aardbevingsgebied.
Momenteel werken er nog meer dan 200 mensen bij het Centrum Veilig Wonen in Appingedam.

Kennis behouden

'De NCG bekijkt of medewerkers van het Centrum Veilig Wonen een plek kunnen krijgen binnen deze nieuwe uitvoeringsorganisatie', zegt Spijkerman. 'Zodat we belangrijke kennis en kunde ook in de toekomst behouden voor de versterking. Op welke manier dat kan, daar kijken we nog naar.'
Volgens de 'NCG-directeur zijn er zeker plekken, maar is het alleen nog de vraag wie er overkomt en wanneer dat is. 'Wij hebben al vacatures en we hebben zeker meer mensen nodig', zegt hij. Maar het is volgens Spijkerman niet de bedoeling om nu al gaten te creëren bij het CVW.

Verrast

Dat het contract met het Centrum Veilig Wonen eind dit jaar zou verlopen, was bekend. Toch komt de mededeling dat het CVW als organisatie stopt als een verrassing voor Spijkerman.
'We praten namelijk nog over hoe we alles in elkaar gaan vlechten', zegt hij. 'Het verrast mij dat de organisatie ophoud te bestaan, want er waren ook nog gesprekken om eventueel nog voor een half jaar een contract tussen NCG en CVW aan te gaan.'

Nieuwe organisatie

De NCG werkt samen met het Rijk, de provincie en gemeenten aan het oprichten van een nieuwe publieke uitvoeringsorganisatie voor de versterking. Het CVW werkt waar nodig mee aan die oprichting.