Real Madrid trof betalingsregeling met SV Bedum na aankoop Robben

Real Madrid heeft in 2007 een betalingsregeling getroffen met SV Bedum. Dat gebeurde na de transfer van Arjen Robben van Chelsea naar de Spaanse club. Als opleidingsclub had Bedum recht op een percentage van de transfersom, wat neerkwam op zo'n 90.000 euro.

Dat vertelt toenmalig SV Bedum-voorzitter Edwin van Zanten, die zich het verzoek van Real als de dag van gisteren kan herinneren. 'Er kwam op een gegeven moment een fax binnen van de rijkste club ter wereld met het verzoek om in vier termijnen te betalen. We hebben toen ontzettend hard gelachen.'

Bonus

'De Koninklijke' kwam de betalingen na: elk jaar werd keurig 22.500 euro overgemaakt. Van Zanten: 'Als onderdeel van de onderhandelingen bood Real ons ook nog een bonus van 5000 euro als de club in het debuutseizoen van Robben kampioen zou worden.' Dat gebeurde, waarna Bedum nog eens 5000 euro kon bijschrijven.

Bod op Robben

Van Zanten hoopt op nog een stunt: hij deed onlangs een 'bod' op Robben. 'Voor een gegarandeerde basisplaats en gratis bier na de wedstrijd kan Arjen zich melden bij mijn 7 tegen 7 –team in Bedum.

'Vooralsnog hebben we nog niets van Arjen gehoord', aldus Van Zanten.

Lees ook:

- Zo reageert de wereld op het afscheid van Robben
- 'Hij nam altijd de tijd voor iedereen'
- Arjen Robben stopt met voetballen: 'Het is goed zo'

Meer over dit onderwerp:
noordvandaag sport arjenrobben achtergrond BEDUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws