Onze vrouw in Lyon: Sylvia Smit

De Groningse recordinternational Sylvia Smit gelooft in de wereldtitel voor de Oranje Leeuwinnen. Smit vertrok zaterdag in alle vroegte naar Lyon waar de WK-finale gespeeld wordt.

'We waren er om één uur, dus we hebben er al een lekker middagje opzitten', zei ze zaterdagavond. De voetbalster uit Stadskanaal droeg 106 keer het oranjeshirt. Ze maakte in die interlands 30 doelpunten. Tegenwoordig woont ze in Barneveld. 

Fan

Ook al is ze inmiddels gestopt met voetballen op niveau, het vrouwenvoetbal laat haar niet los. Smit was al eerder toeschouwer bij het WK. Ze zag de Nederlandse vrouwen de kwartfinale winnen van Italië. Ze kon niet bij de halve finale tegen Zweden zijn vanwege haar werk als tandartsassistente. 

Wie wint er?

Ze voorspelt dat Nederland de wereldkampioen wordt na verlenging en strafschoppen. '1-1 en na penalty's wint NL', appt ze een uur voordat de eindstrijd begint. 

'Ik hoop op een spannende wedstrijd. Het hoeft niet mooi......als ze maar winnen! Maar ik denk toch dat Amerika van wat andere kwaliteit is dan de rest van de landen.'   

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws