Rondje Groningen: Wat Kraantje kan, kan Yorick ook

Yorick rapt een aardig woordje mee met onze Crane
Yorick rapt een aardig woordje mee met onze Crane © Dumpert
Er komt een nieuwe editie van het EierbalFestival... en voor de boze bezoekers van vorig jaar: dit jaar moeten er genoeg eierballen zijn. Dit en nog meer opmerkelijke berichten in Rondje Groningen vandaag.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) Het is een torentje van Spijk...

Provincie Groningen plaatst een vacature voor de burgemeester van gemeente Het Hogeland. Natuurlijk met een wervende tekst - van Ede Staal. Één smetje: Spijk ligt wel in Delfzijl... en das een andere gemeente.
Maar... lees ook even de reacties op de tweet voor méér info. Leuk inzicht.

2) Hoeveel spelers ken jij nog?

Knappe jongen of dame die ze allemaal benoemt.

3) Grasbaanraces

Zaterdag zijn ze weer: de internationale grasbaanraces in Aduard. Nu al zijn ze er volop zichtbaar mee in de weer.

4) Vera schiet weer naast

Slaat deze dichter dicht van Groningen?

5) Dromen van FC Groningen

Voor Sergio Offermans, G-voetballer bij VVV Venlo, staat het als een paal boven water. FC Groningen is de gedroomde tegenstander.

6) Lied op groot podium in Parijs

De Groningse zangeres Davine heeft een lekker optreden voor de boeg: zingen na de finale van de Tour de France in Parijs!

7) Wat Kraantje kan...

.... kan Yorick ook. Het mooiste moment uit zijn leven, schrijft hij in de reacties op Dumpert.
'Geloof mij, dit was het mooiste moment uit m'n leven. Inderdaad geen afgesproken werk, maar super spontaan m'n hand opgestoken en met alle zenuwen van de wereld voor 3500 man staan rocken, wat een geweldig moment! Dit vergeet ik nooit meer!'

8) 'Dit keer eierballen genoeg'

Er komt een tweede editie aan van het EierbalFestival, en dat is best bijzonder na de vorige editie waarbij veel te weinig eierballen waren - en dus veel bezoekers van een koude kermis kwamen. Saskia schrijft dat het dit jaar helemaal goed gaat komen.

9) Dus dit doet Friet van Piet nu

Het was de grote vraag nadat de eigenaar van ooit 'de beste snackbar van Nederland' ging doen, toen hij vorig jaar wegging. Marco Agema heeft iets nieuws:

10) Het mooiste station

Is het Hoofdstation het mooiste station van Nederland? Wij vinden van wel. In dit filmpje van de NS wordt het station besproken en komt er een mooi geheim naar voren.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Hier struin je door ons archief. Tot morgen!