Het leven van Tjalling werd een nachtmerrie, vrienden zoeken financiële hulp

Agent Tjalling Hijlkema (31)
Agent Tjalling Hijlkema (31) © Eigen foto
Tjalling Hijlkema (31) uit Doezum is 'een levensgenieter', maar plotseling gaat het helemaal mis. De agent krijgt een herseninfarct, een hersenbloeding en raakt eenzijdig verlamd.
Vrienden van Tjalling hebben een hebben een inzamelingsactie gestart om hem en zijn zwangere vriendin Kelly (in december uitgerekend) te helpen. Want het aangekochte huis waar de twee willen gaan wonen wilde de agent zelf opknappen, maar dat gaat nu niet meer.
Met de actie is al meer dan 27.000 euro opgehaald binnen 24 uur.

Mooie toekomst

'Een prachtig stel in de bloei van hun leven en samen uitkijkend naar hun eerste kindje en een mooie toekomst samen.' Zo wordt het plaatje geschetst van de agent uit Doezum en zijn zwangere vriendin Kelly op de crowdfundingssite.
Twee weken geleden gaat mis, zo is te lezen: 'Op deze dag is Tjalling getroffen door een herseninfarct, een hersenbloeding en epileptische aanvallen.'
Wij kunnen de juiste woorden niet vinden om deze verschrikkelijke situatie te beschrijven
Vrienden van Tjalling
'De situatie van Tjalling is nog steeds zorgwekkend', schrijven de vrienden. 'Tjalling is eenzijdig verlamd, de bloeding in zijn hoofd is nog niet gestopt en hij heeft ontzettend veel pijn.' Het verloop verder is onduidelijk, maar zeker is dat er blijvende schade is.
'Wij kunnen de juiste woorden niet vinden om deze verschrikkelijke situatie te beschrijven. Behalve dat de situatie intens verdrietig is.'

Hulp nodig

De woning die de 31-jarige Tjalling aan het restaureren was, is compleet kaal gemaakt en dus onbewoonbaar.
'Tjalling zou de woning zelf opknappen en afmaken voordat de baby geboren wordt, jullie begrijpen dat Tjalling dit niet meer kan doen', is er te lezen.
De vrienden zoeken daarom financiële hulp om de woning af te laten maken, maar ook aan te passen aan de toekomstige situatie. 'Er is veel geld nodig maar iedere bijdrage wordt gewaardeerd.'

Bijgesteld doel

Als doel van de crowdfundingsactie werd 20.000 euro gesteld, maar de vrienden schrijven dat dit al binnen 15 uur werd gehaald. Daarom is het doel verhoogd naar 40.000 euro.
'Wat een lieve reacties van iedereen die wil helpen. Hier zijn geen woorden voor. We hebben het doel bijgesteld, omdat alles wat extra binnen mag komen zo hard nodig is.'
De teller staat bij het schrijven van dit bericht op dik 27.000 euro.