'Politie heeft brandstichter kippenschuur duidelijk op beeld'

De brand bij de kippenschuren in Kiel-Windeweer zondag
De brand bij de kippenschuren in Kiel-Windeweer zondag © ProNews
De politie onderzoekt beelden waarop mogelijk te zien is wie de brand in twee kippenschuren in Kiel-Windeweer heeft aangestoken. Het zou gaan om één dader.
Dat melden verschillende bronnen aan RTV Noord.

'Hij staat duidelijk op camerabeeld'

Eén van die bronnen is Bas Schrage, eigenaar van loonbedrijf H.S. Agri, in Zuidlaarderveen. Op zijn terrein werd afgelopen zaterdag een jaarlijks schuurfeest gehouden.
'Ze moeten gewoon de dader pakken. Hij staat duidelijk op camerabeeld, heb ik van de politie begrepen. Dus ik hoop dat ze hem zo snel mogelijk pakken.'

'Grote man'

Zijn verhaal wordt bevestigd door twee anonieme bronnen. Volgens één van hen is op de beelden 'een grote man te zien die tussen de silo's door naar de kippenschuur loopt'.

Politie

Een politiewoordvoerder kan desgevraagd niet bevestigen of er een verdachte op beeld is vastgelegd. 'Dat maakt deel uit van ons onderzoek', laat een woordvoerder weten.

Geen verband

Ook in 2013 vloog er in de nacht na het schuurfeest in de omgeving een schuur in brand. Schrage betreurt beide gebeurtenissen, maar ziet geen direct verband met het feest.
'Het zijn gewoon idioten die dit soort dingen doen. Het is toeval dat ze van het schuurfeest vandaan komen, als dat al zo is. Als er duizend man op het feest zijn en één iemand gedraagt zich idioot, dan kan je die anderen daar toch niet de schuld van geven?'
De namen van de twee anonieme bronnen zijn bekend bij de redactie.