Voor eind december duidelijkheid over komst McDonald's naar Kolham

© ANP XTRA/Lex van Lieshout
De gemeenteraad van Midden-Groningen moet voor eind december een knoop doorhakken over de komst van fastfoodketen McDonald's naar Bedrijvenpark Rengers in Kolham.
Bewoners kunnen tussen 22 augustus tot en met 2 oktober 2019 formeel hun bezwaren indienen. De plannen komen dan ter inzage te liggen.
Dat heeft wethouder Jan Jakob Boersma dinsdag bekendgemaakt.

Omstreden

De komst van de fastfoodketen naar het dorp is omstreden. Meerdere omwonenden voelen zich niet gehoord en hebben het idee dat ze niet worden betrokken bij de besluitvorming.
Het levert werkgelegenheid op voor zo'n 100 medewerkers
Jan Jakob Boersma - wethouder
De gemeente laat weten ruimschoots de tijd te hebben genomen om met betrokken bewoners en bedrijven van gedachten te wisselen.

Plan aanpassen voor mast

Om de komst van de fastfoodzaak mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. De huidige kavel heeft namelijk geen horecabestemming. Ook moet een uitzondering worden gemaakt voor de bouw van de kenmerkende verwijsmast van de McDonald's, die namelijk hoger is dan voor niet-gebouwen is toegestaan.

'Een aanwinst'

Wethouder Jan Jakob Boersma noemt de komst een McDonald's naar het bedrijvenpark een aanwinst. 'De mogelijke vestiging voorziet in een wens die breed leeft in de samenleving. Daarnaast levert het ook werkgelegenheid op voor zo'n 100 medewerkers.'