Lopend Vuur: Nederland is toe aan een vrouwelijke premier

Wanneer komt er een vrouwelijke premier in het Torentje?
Wanneer komt er een vrouwelijke premier in het Torentje? © ANP
Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) wil wel de eerste vrouwelijke premier van ons land worden. Dat zegt ze in een gesprek met Elsevier Weekblad.
De VVD-politica antwoordt op de vraag of ze voor het allerhoogste wil gaan en de eerste vrouwelijke premier worden: 'Dat zou zeker mooi zijn. Of de eerste vrouwelijke minister van Financiën.'
VVD-leider en premier Mark Rutte zegt steeds dat hij een tijdje voor de Tweede Kamerverkiezingen, die gepland staan voor maart 2021, bekend zal maken of hij door wil gaan als lijsttrekker. Naar verluidt wil hij nog wel een termijn de partij leiden. Rutte is leider van de VVD sinds 2006 en sinds 2010 premier. 
Nederland heeft nog nooit een vrouwelijke premier gehad, in tegenstelling tot landen als Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken en Oostenrijk. 
Hoe denk jij hierover?
Ons Lopend Vuur: 

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Vakantie in eigen land

Dinsdag was de stelling in Lopend Vuur 'Vakantie vier ik in eigen land'. 67 procent van de 4.428 stemmers was het daarmee eens. 33 procent niet.