Instellingen

Eerste paal op Groot Bronswijk-terrein de grond in

De wethouder met enkele leerlingen
De wethouder met enkele leerlingen © Jetta Post/RTV Noord
De eerste paal
De eerste paal © Jetta Post/RTV Noord
Belangstellenden luisteren naar de wethouder
Belangstellenden luisteren naar de wethouder © Jetta Post/RTV Noord
In Wagenborgen is woensdagmiddag de bouw van het kindcentrum De Kronkelaar feestelijk gestart.
Op het Groot Bronswijk-terrein komt een kindcentrum dat onderdak moet geven aan basisschol De Kronkelaar en kinderopvang Kids2b.
Wethouder Jan Menninga gaf het symbolische startsein voor de bouw door samen met een paar leerlingen van de basisschool de eerste paal de grond in te slaan.
De eerste plannen voor het kindcentrum stammen uit 2012, maar na de aardbeving van 2015 in Hellum moesten alle plannen op de schop. Daarna moest het gebouw verstevigd worden.

Eerste gebouw

Het nieuwe kindcentrum is het eerste gebouw dat geplaatst wordt op het Groot Bronswijk-terrein. Groot Bronswijk was eerst een instelling voor gehandicaptenzorg en later een psychiatrisch centrum. In 2006 zijn alle gebouwen op het terrein gesloopt.
'Groot Bronswijk is altijd in de harten van Wagenborgers gebleven', aldus de wethouder. 'Iedereen heeft verbintenis hiermee.' Volgens Menninga zijn veel verplegers en verpleegsters in Wagenborgen blijven wonen.
De straatnamen op het terrein krijgen de namen van de paviljoens van Groot Bronswijk. De naam van het kindcentrum blijft De Kronkelaar, hetzelfde als de basisschool.