Instellingen

Beukema: Tijdelijke lift nog vóór het weekend in de Dijkzichtflat

De flat
De flat © ProNews
De door brand getroffen Dijkzichtflat in Delfzijl krijgt nog voor het weekend een tijdelijke lift. Dat laat burgemeester Gerard Beukema weten.
Volgens de burgemeester is een tijdelijke lift ook nodig bij een gebouw van twaalf verdiepingen. Wel benadrukt hij dat de tijdelijke lift een volwaardige lift is.

Hulp van de gemeente

De gemeente gaat op zoek naar tijdelijke oplossingen voor mensen die geen trap kunnen lopen of het niet aandurven om in een flat te wonen zonder lift.
'Want', zegt Beukema, 'men moet er rekening mee houden dat hulpdiensten bij nood langer onderweg zijn naar een woning, zolang er geen lift is.' Volgens de burgemeester is dat een afweging die de mensen zelf moeten maken.

Onzeker

'Als bewoners onzeker zijn over hun gezondheidssituatie of de huisarts zegt dat het beter is dat mensen niet terugkeren naar hun huis, omdat hulpdiensten meer tijd nodig hebben om een woning in de flat de bereiken, kunnen ze het beter niet doen.'
Acantus regelt momenteel al opvang voor de bewoners van negen appartementen. Daarvan is duidelijk dat ze voorlopig niet kunnen terugkeren naar hun woning.