Instellingen

Extra politie-inzet voor Ter Apel komt uit de eigen regio

© RTV Noord
De vijf agenten die worden overgeplaatst naar Ter Apel, zijn afkomstig uit Oldambt en Stadskanaal. Dat betekent dat die twee gemeenten het dus de komende jaren met minder agenten moeten doen.
Oldambt, Stadskanaal en Westerwolde, de drie gemeenten van de politiebasiseenheid Ommelanden Oost, moeten dus met elkaar het probleem in Ter Apel oplossen.

Overleg

Volgens woordvoerder Charone Tellegen van de gemeente Oldambt is dat in goed onderling overleg gegaan: 'De drie betrokken burgemeesters zijn het met elkaar eens.''
De politie laat weten geen problemen te verwachten met de inzet in de 'clusters' Oldambt en Stadskanaal. 'De basiseenheid Ommelanden Oost bestaat in totaal uit 101 fte. Door wat te schuiven kunnen we dit goed oplossen', zegt woordvoerder Anthony Hogeveen.

Opeisen

Burgemeester Velema en de gemeenteraad van Westerwolde hebben lang aangedrongen op extra agenten voor Ter Apel om de overlast van asielzoekers in het dorp aan te pakken. Woensdag werd bekend dat het verzoek wordt ingewilligd. Ook komt er een 'politieloket' in Ter Apel.
Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maakte onlangs in zijn antwoord op vragen van de VVD duidelijk dat Ter Apel recht heeft op extra agenten. In het uiterste geval zou burgemeester Velema dat recht kunnen opeisen met hulp van de minister.