'Denk aan belangen Nieuwolda bij besluit over windpark Delfzijl Zuid'

De beoogde locatie voor het windpark Delfzijl Zuid
De beoogde locatie voor het windpark Delfzijl Zuid © Martin Drent/RTV Noord
'Denk ook aan onze belangen'. Deze boodschap geeft de Vereniging Dorpsbelangen Nieuwolda de Delfzijlster raad mee. Donderdagavond praat de raad over het windpark Delfzijl Zuid.
'Wij doen een beroep op de goede buren in Delfzijl om rekening te houden met ons, de buren aan de andere kant van de gemeentegrens in Nieuwolda', zegt Tim van Bostelen van Dorpsbelangen Nieuwolda.

Uitspraak Raad van State

De Raad van State stuurde de ontwikkelaar van het windpark terug naar de tekentafel, omdat een aantal woningen te veel bloot aan geluid en slagschaduw van de wieken wordt blootgesteld.
We willen dat alle belangen goed worden afgewogen, dus moeten we er bovenop zitten
Tim van Bostelen - Dorpsbelangen Nieuwolda
'De dichtstbijzijnde windmolen zou voor Nieuwolda op een aantal honderden meter komen te staan. Het gros van de inwoners kijkt er vanaf 2 of 3 kilometer op uit. Het gaat met name om de omvang. Het worden er te veel. Dat geeft veel te veel inbreuk op het woongenot in de omgeving.''

'Kunst- en vliegwerk'

De ontwikkelaar probeert zoals Van Bostelen het noemt 'met kunst- en vliegwerk' alsnog het park te realiseren binnen de regelgeving. Hij ziet in dat het lastig wordt om de bouw van het windpark te dwarsbomen.
'Maar als we helemaal niets doen, loopt het er soepel doorheen. Dat is niet wat wij willen. We willen dat alle belangen goed worden afgewogen, dus moeten we er bovenop zitten.'