Instellingen

'Voedselbank Delfzijl kampt met ernstig tekort aan voedsel'

© Derk Bosscher/RTV Noord
Het gaat niet goed met de voedselbank in Delfzijl. Steeds meer mensen moeten gebruikmaken van de voedselbank, terwijl er een ernstig tekort aan voedsel is.
'De voedselbank moet inmiddels van het eigen budget eten inkopen om iedereen genoeg te kunnen geven', zegt fractievoorzitter Nick Boersma van Fractie 2014. 'Dat houden ze niet lang vol.'

Tientallen huishoudens extra

De Voedselbank Delfzijl-Appingedam is enkele maanden geleden verhuisd naar voormalig kerkgebouw De Ark in Delfzijl Noord. De verhuizing ging in goed overleg met de gemeente en de organisatie is blij met het grotere, nieuwe onderkomen.
Wel ziet de voedselbank tientallen extra huishoudens die te weinig geld hebben om zelf boodschappen te kunnen doen. Inmiddels staat de teller op 180. Ook zijn er te weinig vrijwilligers om iedereen te helpen en kampt de voedselbank met problemen rond het vervoer. Daardoor raken de stellingen en koelkasten steeds leger.

Kijken naar oplossingen

Fractie 2014 wil dat het gemeentebestuur om tafel gaat met het bestuur van de voedselbank om naar oplossingen te zoeken.
De partij kaartte dit probleem donderdagmiddag aan tijdens de algemene beschouwingen van de gemeenteraad van Delfzijl.