Inwoners Het Hogeland krijgen aardbevingswaaier

Raadslid Bernd de Jong krijgt van wethouder Kristel Rutgers de eerste aardbevingswaaier.
Raadslid Bernd de Jong krijgt van wethouder Kristel Rutgers de eerste aardbevingswaaier. © Gemeente Het Hogeland
De gemeente Het Hogeland komt met een overzicht van instanties die inwoners bij kunnen staan als er vragen of problemen zijn door de aardbevingen. Elke inwoner krijgt een informatieblad in de vorm van een waaier opgestuurd.
De waaier is er gekomen nadat ChristenUnie-fractievoorzitter Bernd de Jong zijn beklag deed over het feit dat aardbevingsgedupeerden verstrikt raken in de wirwar van organisaties en vaak niet weten waar ze terecht kunnen.
Hij vond het een taak van de gemeente om zo'n overzicht te maken.

Handschoen opgepakt

Wethouder Kristel Rutgers (CDA) heeft gehoor gegeven aan de oproep. Ze heeft een waaier laten ontwikkelen met informatie tabbladen. De verschillende tabbladen geven elk informatie over de verschillende instanties. Bijvoorbeeld als het gaat om vragen over gezondheid of schade.
ChristenUnie-raadslid Bernd de Jong is blij met de waaier. 'Dit is een helder overzicht waar mensen terecht kunnen met vragen.'
De waaier is een losbladig systeem en kan uit elkaar gehaald worden. Want als er bepaalde informatie niet meer klopt dan krijgen de inwoners van de gemeente een nieuw tabblad thuisgestuurd met actuele informatie.
Na de zomer krijgen de inwoners de waaier op de deurmat.