Instellingen

Groningen krijgt volgend jaar langverwachte mountainbikeroute

© Flickr/Tony Harrison (Creative Commons)
De gemeente Groningen wil volgend jaar beginnen met de aanleg van een mountainbikeroute. Op dit moment wordt bekeken welke locatie daar het meest geschikt voor is.
Dat antwoordt het college op vragen van D66-raadsleden Tom Rustebiel en Jim Lo-A-Njoe. Over de komst van een mountainbikeroute wordt al sinds 2016 gepraat.

Niet op SuikerUnie-terrein

Naar aanleiding van een motie van Rustebiel meldde zich toen een groep initiatiefnemers die met het plan aan de slag ging.
De gemeente stelde een budget van 40.000 euro beschikbaar om een route op het SuikerUnie-terrein uit te werken. Door het naar voren halen van woningbouwplannen ging daar een streep door.

Meerstad en Kardinge

Drie jaar na zijn motie vindt Rustebiel dat het plan nu maar eens werkelijkheid moet worden. Het toegekende budget voor de route ligt nog altijd op de plank, weet Rustebiel. Volgens hem zijn nu Meerstad en Kardinge in beeld als mogelijke locaties.
'Meerstad heeft de ruimte en de mogelijkheid om een verbinding met het Grunopark te maken. Kardinge heeft al functies die je zou kunnen gebruiken. Dat zou dan een technischer parcours worden.'

Kleiner alternatief

Vrijdag hebben de initiatiefnemers een gesprek met de gemeente. Als alternatief voor een volledige route wordt ook gekeken naar een kleinschaliger trail- en skillspark,