Instellingen

65-jarige vrouw in Delfzijl aangerand door jonge man

© FPS/Jos Schuurman
Een 65-jarige vrouw is afgelopen zondag in Delfzijl het slachtoffer geworden van een aanranding. De dader is vermoedelijk een man van tussen de 18 en 25 jaar oud.
De politie roept getuigen op zich te melden.

De bosjes ingetrokken

De vrouw liep zondagmiddag rond 15.30 uur op het fietspad naast de N360 in Delfzijl. Ter hoogte van uitvaartcentrum Fivelhof werd ze door een nog onbekende man de bosjes ingetrokken en aangerand. Toen een voorbijganger hen opmerkte ging de verdachte er vandoor.
Het slachtoffer droeg die middag een felgekleurd trainingsjasje in de kleuren paars, blauw en wit. Ze droeg hoge wandelschoenen.
De rode cirkel geeft aan waar de vrouw aangevallen werd

Signalement verdachte

De politie is op zoek naar een man van tussen de 18 en 25 jaar oud met een licht getinte huidskleur en kort, donker haar. De man had een sportief figuur en droeg een bomberjack van gladde stof in camouflageprint.

Onderzoek

liep al
Om 'tactische redenen' heeft de politie de zaak niet direct wereldkundig gemaakt.
'Nadat het slachtoffer ons inseinde, zijn wij direct een onderzoek gestart. Vanwege tactische redenen was het voor ons onderzoek niet gewenst om een en ander gelijk naar buiten te brengen. Dat betekent echter niet dat wij achter de schermen niet bezig waren met het onderzoek.'