Instellingen

Gemeente Delfzijl koopt partycentrum De Bolder

De Bolder en De Molenberg
De Bolder en De Molenberg © Martin Drent/RTV Noord
Delfzijl zet een volgende stap in aanloop naar de bouw van een nieuw theater. De gemeente koopt zalencentrum De Bolder voor bijna 1,3 miljoen euro.
In het complex zijn ook feestcafé Boozers en discotheek 2Night gevestigd.

Gedateerd pand

De Bolder gaat na DelfSail 2021 tegen de vlakte, samen met het aangrenzende theater De Molenberg. Op die plek komt een compleet nieuw cultuurcluster.
Het huidige theater is gedateerd en voldoet over enkele jaren niet meer aan de normen.
Het partycentrum is nu nog in handen van Siewert van der Zweep, tevens raadslid namens Lijst Stulp. Vanwege die dubbele rol stemde hij donderdag niet mee, toen de raad groen licht gaf voor de aankoop van het pand.

Oude luister hersteld

'Na de sloop willen we ook een nieuwe doorgang ontwikkelen vanuit de Oude Schans naar het Plein de Molenberg', zegt burgemeester Gerard Beukema. 'Zo was het vroeger ook gesitueerd.'
De sloop en de bouw van het nieuwe complex gaan minstens twee jaar duren. In die periode heeft theater De Molenberg geen onderkomen. Directeur Daniël Wever liet eerder al weten dat het theater in die periode rond gaat toeren in cafés, boerenschuren en dorpshuizen, om cultuur te kunnen blijven aanbieden in het gebied.
Ook de bibliotheek en de culturele netwerkorganisatie IVAK krijgen een plek in het nieuwe cultuurcluster.