Instellingen

#BOOS plaatst rectificatie in uitzending over Groningse makelaars

Een stukje uit de uitzending
Een stukje uit de uitzending © BNNVARA
Het BNNVARA Youtube-programma #BOOS heeft een uitzending opnieuw op Youtube moeten plaatsen, maar dan met een rectificatie.
In de uitzending worden mededelingen gedaan over de Groningse makelaars Joshua Camera en Lucinda Kat 'die onvoldoende door feiten worden gedragen'.
In de uitzending beweert een huurder dat hij onterecht bemiddelingskosten zou hebben betaald aan de makelaar. Nadat de huurder samen met presentator Tim Hoffman verhaal gaat halen bij het bedrijf blijkt het bedrijf niet meer te bestaan.

Rectificatie voldoende

Volgens de voice-over van het filmpje zouden Camera en Kat bewust het bedrijf failliet hebben laten gaan om op die manier onder schuldeisers uit te komen. Ook zouden ze onder een nieuwe naam een doorstart hebben gemaakt.
De rechter vond die uitspraken van de voice-over niet voldoende onderbouwd door feiten. De ondernemers eisten dat de gehele uitzending van Youtube gehaald moest worden, maar dat hoefde van de rechter niet. Alleen een rectificatie van dertig seconden voorafgaand aan het bewuste filmpje was volgens de rechter voldoende..