Instellingen

Dit weekend in Groningen: Nacht van Winschoten, trekken aan de trein en een frisse duik

Zondag is het NK treintrekken in Stadskanaal
Zondag is het NK treintrekken in Stadskanaal © RTV Noord
Nog geen plannen voor het weekend en wel zin om iets te doen? We zetten een aantal suggesties voor je op een rij: van poëzie tot dauwzwemmen en trekken aan een trein.

Dichten in Stad

Poëzie in hartje Stad tijdens Dichters in de Prinsentuin. Het festival begint vrijdagavond al en gaat zaterdag en zondag door.
Het complete programma vind je hier.
De poëzie raakt de bezoekers jaarlijks in de ziel. 'Mijn hart smelt als ik naar hem luister', zei een bezoekster vorig jaar over een van de dichters.
Het festival editie 2018 (Foto: Reinder Smith/RTV Noord)

Weekendje Hongerige Wolf

Het is sinds de eerste editie in 2011 uitgegroeid tot een begrip: Festival Hongerige Wolf.
'Waar je vanuit je luie strobaal kunt genieten van de weidse uitzichten, fijne concerten en bijzondere kunstwerken op locatie. Waar je in de Danssilo onder de sterrenhemel kunt dansen tot in de kleine uurtjes en waar je 's morgens met een verkwikkende wolvenyoga de dag weer kunt beginnen', volgens de organisatie.
Het festival begint vrijdagavond en duurt het hele weekend. Hier lees je wat er allemaal op het programma staat.
En zo ging het er vorig jaar aan toe:

Zomers Winschoten

Vrijdagavond is de traditionele Nacht van Winschoten en ook de rest van het weekend is het feest in de Molenstad tijdens Zomerfestival Winschoten.
Zondagmiddag is gereserveerd voor de kinderen, als het Marktplein wordt omgetoverd tot een soort Jurassic Park. Dankzij levensechte dinosauriërs, die van Dinopark Zwolle geleend worden.
Het complete programma lees je hier.

Verfrissend ontbijtje

Voor de vroege vogels: dauwzwemmen in het K.P. Zijl Zoutwaterbad in Loppersum, zaterdagochtend om 07:00 uur. Aansluitend mag je er ook nog ontbijten, met een lekker gebakken eitje.
Het zwemmen is gratis, voor het ontbijt betaal je een euro.
Ontbijt aan het water (Foto: K.P. Zijl Zoutwaterbad)

Spierkracht in Knoal

De trein van museumspoorlijn STAR wordt zondagmiddag niet voortgetrokken door een locomotief, maar door brute spierkracht tijdens het NK treintrekken. Plaats van handeling is het station van de STAR in Stadskanaal.
Mannen en vrouwen hebben hun eigen kampioenschap. Wie slaagt erin de trein in beweging te krijgen?
Twee jaar geleden ging het zo:
Veel plezier dit weekend!