Instellingen

Vrijspraak voor belaging ex-vrouw

© Jos Schuurman/FPS
Een 47-jarige man uit Oude Pekela is vrijgesproken van belaging en een poging tot zware mishandeling van zijn ex-vrouw.
Het Openbaar Ministerie (OM) eiste voor alleen belaging een taakstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Alimentatie

Het OM verweet de man dat hij zijn ex van medio juni 2016 tot eind mei 2017 in Nieuwe Pekela lastigviel. Er werd na de scheiding geruzied over alimentatie. De man was het er niet mee eens dat hij hun kinderen al drie niet mocht zien.

Met de auto op ex ingereden

De man zou daarbij met de auto op de vrouw zijn ingereden. Daarover zat slechts een verklaring in het dossier en dat is te weinig. De officier van justitie eiste eerder vrijspraak voor de poging tot zware mishandeling. De rechter was het hier mee eens.

Beledigende teksten

Dit lag anders voor belaging. De man werd ervan beschuldigd dat hij meerdere keren langs het ouderlijk huis was gereden. Hij schreef beledigende teksten bij bankoverschrijvingen. Ook zette de man vervelende teksten bij advertenties die zijn ex op Marktplaats zette.
Het OM eiste voor de belaging een taakstraf, maar de rechter kwam tot vrijspraak. De Pekelder reed wel eens langs het huis, maar dat mocht. Hem was immers geen contactverbod opgelegd. Ook het plaatsen van de teksten op bankoverschrijvingen en bij advertenties gebeurde te weinig voor een veroordeling.