Instellingen

Huize St. Franciscus in Veendam failliet; onzekerheid voor 70 werknemers

Huize St. Franciscus in Veendam
Huize St. Franciscus in Veendam © Google Maps
Woon- en zorgcentrum Huize St. Fransiscus in Veendam is deze week failliet verklaard. Er is geen overnamekandidaat gevonden tijdens de surceance van betaling.
Curator Wim Entzinger heeft woensdag de inwoners en het personeel geinformeerd.

Huurbescherming

Voor het grootste deel van de mensen die in Huize St. Franciscus wonen, verandert er qua woonsituatie niets. Zij huren namelijk zelfstandig van Woonzorg Nederland en zij hebben huurbescherming, zo legde directeur Anneke Mossou al eerder uit.
De bewoners die 24-uurszorg nodig hebben, verkeren wel in onzekere tijden, bevestigt curator Wim Entzinger. Entzinger heeft het personeel gevraagd door te werken, om de zorg voor de bewoners te garanderen.

Zeventig werknemers

Door het faillissement is de toekomst van zeventig werknemers onzeker. Het personeel werkt door, om curator Entzinger de mogelijkheid te bieden een doorstart te realiseren of een overnamekandidaat te interesseren. Mocht dat niet lukken, verliezen zeventig mensen hun baan.

Oplossingen

Intussen werkt Entzinger aan mogelijke oplossingen om de onzekerheid bij het personeel en de bewoners weg te nemen, zegt hij. 'Er zijn vele oplossingen mogelijk. We willen uiteindelijk een oplossing die zowel voor clienten als personeel het beste is.'
Met name rond de 24-uurzorg is het een enorme uitdaging om ervoor te zorgen dat de zorgverlening doorgaat na het faillissement, aldus Entzinger.
De curator hoopt de komende week vorderingen te maken met zijn zoektocht naar een oplossing.