Verkeersteam wil sluiproutes nog meer ontmoedigen

© Groningen Bereikbaar
Door de sluiting van de zuidelijke ringweg ontstonden zaterdagmiddag files voor het Hoofdstation en de Oosterpoort. Reden voor het verkeersteam om maatregelen te nemen.
'We gaan proberen de route via de Griffeweg en de Stationsweg verder te ontmoedigen', zegt woordvoerder Diny Pestman van Groningen Bereikbaar.

Ontmoedingen met verkeerslichten

Het verkeersteam, dat bestaat uit de gemeente Groningen, Groningen Bereikbaar en aannemerscombinatie Herepoort, gaat verkeerslichten op een bepaalde manier instellen zodat automobilisten worden ontmoedigd sluiproutes te nemen. Deze maatregel komt boven op eerder aangekondigde acties, zoals het sluiten van de afslag bij de Leonard Springerlaan.
Een vliegtuig cirkelde zaterdagmiddag boven de binnenstad om het verkeer in de gaten te houden. Volgens Groningen Bereikbaar was te zien dat het vooral tussen 12 en 13 uur druk was.

Omleidingsroute

De zuidelijke ringweg is zes weken gesloten vanwege het intrillen van damwanden die nodig zijn voor de aanleg van een tunnel. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. 
Volgens Groningen Bereikbaar was die omleidingsroute zaterdag over het algemeen goed begaanbaar. Alleen op het stuk bij de westelijke ringweg, waar verkeer vanuit Zuidhorn en Paddepoel samenkomt, liep het vast. Dit kwam onder meer door werkzaamheden aan de noordelijke ring.

Afwachten tot échte spits

De verkeersdrukte van zaterdag komt voor Groningen Bereikbaar niet als een verrassing. Bovendien is het zaterdag sowieso druk met automobilisten die de binnenstad willen bereiken. Volgens Pestman is het nu afwachten hoe het maandag tijdens de spits verloopt.