Instellingen

Dierenambulance na oproep overspoeld met 'troostknuffels'

Mensen leverden massaal hun oude knuffels in bij de dierenambulance
Mensen leverden massaal hun oude knuffels in bij de dierenambulance © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Aan de oproep van de Dierenambulance Groningen om oude knuffels in te leveren, is massaal gehoor gegeven. De knuffels zijn bedoeld voor kinderen die afscheid nemen van hun overleden huisdier.
Ook de redactie van RTV Noord stroomde vol met teddyberen en andere knuffels.

Vuilniszakken vol

Met een volgeladen Expeditiebus gingen presentatrice Leonie Albers, cameraman Jan Sliep en onliner Marthijs Veldthuis zondag richting de dierenambulance. Met vier vuilniszakken vol knuffels kwam het team van Expeditie Grunnen het hoofdkwartier van de dierenambulance binnen.
Het team van Expeditie Grunnen komt knuffels brengen

Lading knuffels

Joki van der Bij van Dierenambulance Groningen is heel blij met de nieuwe aanwinsten:
'Wat mooi! Kom maar mee naar boven dan kunnen ze bij de rest staan.' Eenmaal bij alle andere knuffels wordt pas duidelijk hoe massaal er knuffels naar de dierenambulance zijn gebracht sinds de oproep van donderdag.

Troost

'En helpt het nou ook? Zo'n knuffeltje voor de troost?', vraagt Albers aan Van der Bij.
'We proberen gewoon alles te doen wat we kunnen doen om mensen te helpen en te troosten. Vooral bij kinderen die zich al beseffen dat het dier niet meer mee terug komt, hopen we dat het troost biedt.'

Expeditie Grunnen

Het team van Expeditie toert zondag, net als elk weekend, onze provincie door, op zoek naar het weekendgevoel van de Groninger. Zondagavond kun je de hele uitzending zien, vanaf 18.00 uur op RTV Noord.