Instellingen

'Lentis-topman vertrekt naar politie Midden-Nederland'

Martin Sitalsing
Martin Sitalsing © RTV Noord
Martin Sitalsing, voorzitter van de raad van bestuur van Lentis, vertrekt naar de politie in Midden-Nederland. Dat meldt het NRC.
Volgens de krant, die zich baseert op bronnen in de top van de politie, gaat Sitalsing de politie-eenheid leiden. Hij zou dan de eerste 'eenheidschef' van de Nationale Politie worden met buitenlandse wortels. Sitalsing is geboren in Suriname.

Werkte al eerder bij politie

Voordat Sitalsing in 2012 naar Groningen kwam, werkte hij al voor de politie. Eerst als agent in Amsterdam, later als korpschef van Twente en districtschef van de politie in de stad en Haren. Hij vertrok destijds bij de politie omdat hij geen eenheidschef mocht worden. Vervolgens begon hij als directeur van Jeugdbescherming Noord.
In 2015 maakte hij de overstap naar ggz-instelling Lentis als bestuursvoorzitter. De laatste tijd waren daar veel financiële problemen. Zo werd dit jaar aangekondigd dat er 10 miljoen euro moest worden bezuinigd.
Onder de politie-eenheid Midden-Nederland vallen de provincies Utrecht, Flevoland en een tussenliggend deel van Noord-Holland.