Instellingen

'Langer groen op omleidingsroute westelijke ring'

De zuidelijke ringweg in Groningen
De zuidelijke ringweg in Groningen © RTV Noord (archief)
De afsluiting van een deel van de zuidelijke ringweg in Groningen heeft maandag tijdens de ochtendspits niet voor grote problemen gezorgd.
'De normale files rondom de stad manifesteren zich', vertelt André Bakema van aannemerscombinatie Aanpak Ring Zuid.

Sluiproutes

'Sommige mensen denken toch dat hun navigatie een betere route geeft dan de omleidingsborden. Daardoor zien we her en der wat extra drukte, maar dat leidt niet tot noemenswaardige problemen.'
Mogelijk speelt de zomervakantie die inmiddels is begonnen in onze regio, ook een rol.

Meer 'groentijd' op westelijke ring

Het verkeer in en rond Groningen wordt in de gaten gehouden vanuit een verkeersvliegtuigje dat boven de stad cirkelt en door verkeersregelaars. Die observeren niet alleen, maar kunnen ook bijvoorbeeld een verkeersstroom voorrang geven.
Op de officiële omleidingsroute over de westelijke ringweg worden de 'groentijden' van de verkeerslichten overigens nog aangepast. Daardoor kan het verkeer daar vlotter doorrijden.

Dinsdag begint het echt

De zuidelijke ringweg tussen het Julianaplein en het Europaplein richting Hoogezand is afgelopen vrijdagavond om tien uur afgesloten. De afgelopen dagen zijn voorbereidende werkzaamheden verricht. Die zijn maandag ook nog nodig. Dinsdag wordt begonnen met het intrillen van damwanden.