Instellingen

Bewoners van drie appartementen nog niet terug na brand in Dijkzichtflat

De Dijkzichtflat in Delfzijl
De Dijkzichtflat in Delfzijl © Martin Drent/RTV Noord
De bewoners van drie appartementen in de Dijkzichtflat in Delfzijl kunnen nog altijd niet terug naar hun woning. De schade aan hun huis na de brand van afgelopen woensdag is aanzienlijk.
Eén woning is geheel uitgebrand. Daarnaast is de schade aan twee andere woningen dusdanig, dat ook die bewoners nog niet naar huis kunnen.
De brand woedde op de bovenste etages van de flat. Ook de twee liften in het complex raakten beschadigd, waardoor woningbouwcorporatie Acantus een noodlift moest plaatsen.

Afhankelijk van schade

Volgens een woordvoerder van Acantus verblijven de drie bewoners op dit moment bij vrienden en familie. 'De verzekering maakt een inventarisatie van de schade. We hopen hierna zo snel mogelijk de appartementen te kunnen herstellen. Wanneer zij terug kunnen, hangt af van de schade.'
Ook een recreatieruimte van de flat is geheel uitgebrand. De bewoners kunnen daar voorlopig geen gebruik van maken,

Acht bewoners weer thuis

De eerste twee dagen na de brand konden bewoners geen gebruikmaken van de liften in het gebouw. Daardoor sliepen acht bewoners vanwege medische redenen tijdelijk ergens anders, omdat zij zelfstandig niet meer goed naar beneden konden in geval van calamiteiten. Deze acht bewoners zijn sinds vrijdag weer thuis.

Mobiel bereik hersteld

Door de brand is ook de apparatuur aangetast van telecomproviders, waardoor mensen in de omgeving minder mobiel bereik hadden. Een woordvoerder van T-Mobile laat weten dat er afgelopen vrijdag nieuwe apparatuur is geplaatst, waardoor alle verbindingen weer zijn hersteld.
Het is nog altijd niet bekend hoe de brand is ontstaan. Volgens de politie is er waarschijnlijk geen opzet in het spel.