Donar heeft nieuwe spelverdeler binnen

Donar heeft spelverdeler Carrington Love (rechts) gecontracteerd.
Donar heeft spelverdeler Carrington Love (rechts) gecontracteerd. © JK Beeld
Carrington Love wordt de nieuwe spelverdeler van basketbalclub Donar. De Amerikaan heeft een contract getekend voor één seizoen in Groningen.
Leon Williams werd eerder deze zomer al gehaald als tweede spelverdeler. Het afgelopen seizoen werd die positie ingevuld door Lance Jeter en Teddy Gipson.
De 25-jarige Love komt over van Kangoeroes Basket Mechelen, waarmee hij het afgelopen seizoen als achtste eindigde in België. In de kwartfinale van de play-offs was Antwerpen vervolgens te sterk.

ZZ Leiden

Daarvoor kwam de Amerikaanse pointguard één seizoen uit voor ZZ Leiden. Met die ploeg verloor hij destijds de finale van de play-offs met 4-0 van Donar. In dat seizoen was hij één van de beste assistgevers van Nederland. Hij maakte tevens deel uit van het All-Star team en het All-Defense team.
Hij had toen ook al een seizoen gespeeld bij Kirchheim Knights, op het tweede niveau van Duitsland. Hij genoot zijn opleiding bij Green Bay (Wisconsin).

Selectie

Donar heeft nu zes spelers voor komend seizoen onder contract staan: Carrington Love, Leon Williams, Jason Dourisseau, Shane Hammink, Donte Thomas en Thomas Koenis.