Instellingen

Uitpubliek FC Groningen welkom tegen Emmen

FC Groningen fans in het uitvak van SC Heerenveen
FC Groningen fans in het uitvak van SC Heerenveen © Orange Pictures
FC Groningen krijgt geen straf van de aanklager betaald voetbal vanwege de incidenten rondom de derby tegen SC Heerenveen.
Dit betekent dat FC-supporters bij de openingswedstrijd van komend seizoen bij FC Emmen mogen zijn.
De straf is niet helemaal weg, want er blijft een voorwaardelijke uitwedstrijd zonder publiek staan bij een nieuwe overtreding. De proeftijd van deze straf loopt nog tot 28 mei 2021.
De wedstrijd in Heerenveen werd vooral ontsierd door randzaken in en rondom het gastenvak. Zo ging een groot deel van de eerste helft aan veel FC-supporters voorbij door een trage doorstroom bij de toegangspoortjes, vonden er kwetsende spreekkoren plaats en gooide iemand een brandende fakkel naar een tribune met Heerenveen-fans.

Maatregelen

De aanklager heeft besloten de zaak te seponeren vanwege de maatregelen die FC Groningen vooraf, tijdens en na afloop van de derby tegen SC Heerenveen heeft genomen, zo is te lezen op de website van de FC.
Algemeen directeur Wouter Gudde reageert: 'Het is mooi dat we met een vol uitvak de competitie in Emmen kunnen starten, maar we weten ook dat de straf van een uitwedstrijd zonder publiek nog altijd boven ons hoofd hangt.'