Provincie houdt verkeerssituatie Onderdendam 'scherp in de gaten'

Een vrachtwagen beschadigde een woning
Een vrachtwagen beschadigde een woning © Eddy Buisman
De provincie Groningen zegt de verkeerssituatie in Onderdendam nog een paar dagen aan te kijken en neemt dan eventueel maatregelen.
Door de afsluiting van de N361 tussen Groningen en Adorp kiest een deel van het (vracht)verkeer de snelste route via Onderdendam. Alleen is het beschermde dorpsgezicht daar niet op gebouwd. Met files en beschadigingen aan gebouwen tot gevolg.

Minder druk

De provincie verwacht dat het de aankomende dagen vanzelf minder druk wordt in het dorp. Tijdens de ochtend- en middagspits blijven er verkeersregelaars ingezet worden.
'Als donderdag blijkt dat de situatie ongewijzigd is, zoeken we samen met de aannemer naar alternatieven', aldus de provincie op Twitter.

Kritiek

Sommige Groningers zien het echter nog niet zitten. 'Het verkeer loopt vast bij twee vrachtwagens uit tegengestelde richting. Die situatie hebben we niet alleen in de spits', zegt Martin Pijlman.
'Het lijkt mij niet de bedoeling dat automobilisten en vrachtverkeer allemaal sluiproutes gaan nemen, maar gewoon de omleidingsroute nemen. Hoe zien jullie dit?', vraagt Onderdendamster Jan Henk Hazelaar zich af. 'Want dan wordt het helemaal een chaos.'