Instellingen

Westerkwartier geeft definitief groen licht voor Kledingbank Maxima

© Remon Pijper/Flickr (Creative Commons)
Na Sappemeer, Veendam, Winschoten, Delfzijl, Groningen en Winsum krijgt Grootegast definitief de zevende Kledingbank Maxima in onze provincie. In oktober zal de kledingbank open gaan.
Gemeente Westerkwartier heeft een winkelpand in het centrum van Grootegast ter beschikking gesteld. Van de provincie en het Kansfonds kwamen de subsidies voor de inrichting van de winkel.
Voorzitter van de kledingbank, Henk Slagter, is blij met de komst van de zevende Kledingbank Maxima: 'Er is gewoon armoede in Nederland, en daarom willen we mensen helpen van minima naar maxima, vandaar de naam.'

Modezaak zonder kassa

Bij Kledingbank Maxima kan iedereen met een uitkering of een inkomen tot 120% van de bijstand klant worden. Maxima biedt nieuwe en zo goed als nieuwe kleding aan.
De kledingbank zoekt nog vrijwilligers voor de nieuwe winkel in Grootegast. Maxima maakt alleen gebruik van vrijwiliigers en hoopt dat mensen die binnen de doelgroep vallen zich aanmelden als vrijwilliger. Volgens de kledingbank verbetert werken bij de kledingbank een kans op een betaalde baan.