Instellingen

Lopend Vuur: Moeders moeten overal borstvoeding kunnen geven

Een baby krijgt borstvoeding
Een baby krijgt borstvoeding © Flickr/Creative Commons
Luchtvaartmaatschappij KLM ligt onder vuur na een tweet over borstvoeding aan boord. Het bedrijf heeft als beleid dat een voedende moeder door het personeel gevraagd mag worden om haar baby en borst te bedekken als andere passagiers daar aanstoot aan nemen.
Volgens NH Nieuws heeft dat bericht duizenden, overwegend negatieve, reacties opgeleverd. Op Twitter wordt door sommigen zelfs opgeroepen voortaan maar met een andere maatschappij te vliegen.
De ophef begon nadat een Amerikaanse passagier onlangs op Facebook meldde dat ze tijdens het voeden door een stewardess gevraagd werd zichzelf te bedekken.
Volgens KLM voelen niet alle passagiers zich prettig als er borstvoeding wordt gegeven en komen er zelfs klachten over binnen.
'Het geven van borstvoeding is toegestaan. Om ervoor te zorgen dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord kunnen we een moeder vragen om zichzelf te bedekken tijdens het geven van borstvoeding, mochten andere passagiers zich hierdoor beledigd voelen', aldus KLM op Twitter.
Hoe denk jij over dit onderwerp en wat zijn je ervaringen?
Ons Lopend Vuur

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Patatje bij school

'Cafetaria's in de buurt van scholen moeten verdwijnen' was woensdag ons Lopend Vuur. Van de 4886 stemmers was 74 procent het daarmee oneens, 26 procent eens.