Instellingen

Mollema is nu ook officieel derde in de Vuelta van 2011

Mollema tijdens de Vuelta van 2011
Mollema tijdens de Vuelta van 2011 © ANP
Wielrenner Bauke Mollema is nu ook officieel als derde geëindigd in de Ronde van Spanje van 2011. Winnaar Juan José Cobo is geschrapt als winnaar.
De internationale wielrenunie UCI heeft Chris Froome uitgeroepen tot winnaar. De resultaten van Cobo uit de Vuelta van 2009 en 2011 zijn geschrapt omdat destijds afwijkingen in zijn bloedpaspoort zijn vastgesteld. De UCI maakte vorige maand al bekend dat de Spanjaard voor drie jaar is geschorst.

Geen beroep

Cobo (38) kon nog in beroep gaan bij het internationale sporttribunaal CAS, maar dat heeft de gestopte wielrenner niet gedaan. Op de website van de UCI is de uitslag van de Vuelta van 2011 daarom aangepast.
Froome staat nu op de eerste plaats, gevolgd door zijn toenmalige Sky-teamgenoot Bradley Wiggins en Bauke Mollema. De Zuidhorner, die destijds voor Rabobank reed, kan zo met terugwerkende kracht alsnog een podiumplaats in een grote ronde op zijn erelijst zetten.

'Op zich wel leuk'

'Ik heb er niet zoveel meer aan. Ik had in 2011 liever echt op het podium gestaan', zei Mollema vorige maand, toen bekend werd dat de zege van Cobo geschrapt zou gaan worden. 'Het is ook al zo lang geleden, maar goed ik zal nu automatisch derde zijn. Op zich wel leuk dat ik nu een podium in een grote ronde op m'n palmares heb staan.'