Instellingen

Zaalvoetbalclub DWS Oosterpoort heeft geen zaal en schrapt trainingsuren

© OrangePictures
Zaalvoetbalclub DWS Oosterpoort in Stad heeft voorlopig nog geen mogelijkheden om te trainen. De uren op maandagavond zijn niet meer beschikbaar voor het komende seizoen.
De vereniging was in de veronderstelling dat het de uren zou houden in het nieuwe rooster. 'Bij de gemeente hebben ze er eerst op ingezet om alle zaalvoetbalclubs op vrijdagavond te kunnen laten spelen', zegt DWS-penningmeester Bart ter Horst.
Uitvoeringsinstantie Sport 050 heeft aangeboden om op zondagavond te gaan trainen. 'Dat komt bij ons over als paniekvoetbal. Ons bekruipt het gevoel van eenrichtingsverkeer, waarbij weinig ruimte is voor wensen vanuit onze zaalvoetbalclub', laat het bestuur van DWS Oosterpoort weten.

'Ik vraag me af of het nog wel haalbaar is'

Daarnaast heeft Ter Horst moeite met de manier waarop het probleem in de ogen van Sport 050 moet worden opgelost. 'Wij als clubs moeten zelf schuiven om de puzzel te leggen, terwijl het toch andersom zou moeten zijn. Zij moeten inventariseren en zelf met een passende oplossing komen.'
DWS en ook andere clubs blijven de komende weken in gesprek met Sport 050. Ter Horst ziet weinig perspectief: 'We zijn als bestuur al lange tijd bezig met het nieuwe seizoen. Het is nu halverwege juli. Ik vraag me af of het nog wel haalbaar is om tot een oplossing te komen.'