Instellingen

Rondje Groningen: Welkom in de mooiste stad van Nederland

© RTV Noord
Wat de mooiste stad van Nederland is? De NS attendeerde reizigers er vandaag speciaal op via de intercom. En je zult dan maar in de verkeerde stad uitstappen. Dat, en nog véééél meer, in weer een kersverse editie van Rondje Groningen.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere stukken.

1) Verrassing

De N361 tussen Groningen en Adorp wordt voorzien van een nieuwe laag asfalt. En tijdens het verwijderen van het oude asfalt kom je nog eens wat tegen...

2) Dooie mus

Met sommige verrassingen ben je minder blij. Maar gelukkig: de NS begrijpt dat.

3) Mammoet

Ook op weg naar Groningen kun je voor een verrassing komen te staan. Langs de N34 bij Borger staat sinds vrijdagochtend een mammoetbeeld. Het beeld bestaat uit zo'n duizend kilo staal en is even groot als het prehistorische dier moet zijn geweest.

4) Boe

Fotograaf Bert Daems kwam dit fraaie exemplaar tegen toen hij de natuur in trok...

5) Drankje aan het water

Dit terras aan het water in Stad kan Wim Masker wel bekoren.

6) Een frisse duik

Het kan weer!

7) Peukje?

Het wordt rokers ook niet makkelijk gemaakt...

8) Duurt lang...

Arthur Kamminga baalt.

9) Veel veranderd?

Een mooi plaatje van de Groninger Archieven, die vinden dat er niet al te veel veranderd is op het Herewegviaduct in zestig jaar. Oordeelt u zelf.

10) NL-Alert

Krijg jij 'm als het moet? Of juist niet?

11) Gerda wint het internet

Het was ongetwijfeld de week van Gerda uit Onderdendam, die zich op kenmerkende wijze uitliet over de verkeershinder in het dorp. Sylvana van Dumpert zocht haar thuis op.
Rondje Groningen is er elke werkdag. Kijk maar! Maandag zijn we er weer.